dilluns, 10 de març del 2008

Ja estem ací

Acabem de passar un període electoral que s'ha traduït a les urnes en una revàlida del PSOE al govern central espanyol.

Han sigut dos setmanes de campanya que han rematat, ja no setmanes, sinó mesos de precampanya. Punt i final a una legislatura socialista marcada per l'oposició dura i en moltes ocasions contraproduent del PP.

En este bloc mirarem molt esta segona legislatura del PSOE pel que fa als mitjans de comunicació. Hem de dir que els primers 4 anys de govern socialista han comportat una reforma profunda de RTVE que s'ha traduït en una major autonomia, independència i pluralitat en els servicis informatius de la cadená pública estatal. Ara el PSOE s'enfronta a uns altres reptes.

En estos 4 anys, tal i com recull la formació en el seu programa electoral, s'ha de pactar amb els governs autonòmics la transformació dels diferents mitjans públics seguint els pasos de RTVE, tirar endavant el Consell de l'Audiovisual estatal (a imatge del català) i (ací està la mare del corder) posar en marxa del Col.legi de Periodistes espanyol.

Molts reptes i 4 anys. Trobem que és un bon moment per a obrir un nou canal d'informació periodística, més bé, sobre informació dels periodistes. Benvinguts a tots.

1 comentari:

XorX ha dit...

Nova legistatura... nou bloc!


NOU/24 sembla, més que un nom, un titular. I això resulta interessant, perquè explicita la necessitat creixent de la societat de plantejar-se el paper dels seus mitjans de comunicació.

Comencen quatre anys on poden haver canvis, o no. Siga com siga, cada vegada preocupa més, i cal informació. Cal despertar consciències i nodrir les intuicions amb exemples pràctics.

És una bona iniciativa per donar resposta a les preocupacions de tots aquells que entenem que cada dia els nostres drets es redueixen de la mà dels grans grups de comunicació; I, pitjor, pels mitjans públics en mans de les empreses de la política: els partits.

Molta sort en aquest NOU repte :)